قرص کودهای گیاهان آپارتمانی و رازهای آن

قرص کودهای گیاهان آپارتمانی در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده اند.این قرص کودها با تاثیرات بی نظیر خود ،زندگی دوباره ای را به گیاهان هدیه می دهند.با ما همراه باشید تا به طور کامل به بررسی آنها بپردازیم.
گیاهان آپارتمانی علاوه بر زیبایی چشم نوازی که به محیط می دهند ،فواید فراوانی نیز برای سلامت روانی دارند. اما یکی از ناامید کننده‌ترین قسمت‌های نگهداری از گیاهان آپارتمانی ،زرد شدن و ریزش یا پژمرده شدن برگ های انها است. در جلوی چشمان ما این موجودات زیبا و دوست داشتنی ،زیبایی خود را از دست می دهند و از بین میروند. بدتر از همه اینکه ما نیز نمی‌دانیم چه اتفاقی برای آن‌ها رخ داده .
در بیشتر مواقع دلیل بیماری گیاهان آپارتمانی یا مرگ گیاهان، ناکافی بودن عوامل مهم موثر در رشد آنها یا نگهداری نادرست است، عواملی مثل موادغذایی مورد نیاز، نور، آب، گرما، رطوبت .

قرص کودهای گیاهان آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی برای رشد مطلوب خود به مواد مغذی مختلفی نیاز دارند. بی شک مهمترین نیاز گیاهان آپارتمانی از کود در دسترس آنها تامین میشوند.اما هر نوع کودی برای هر نوع گیاهی مناسب نیست . انتخاب اشتباه کود میتواند ضررهای جبران ناپذیری را برای گیاه ایجاد کند.ترکیبات این قرص کودها دقیقا متناسب با نیازهای هر گیاه آپارتمانی پس از ساعت ها مطالعه و تحقیق توسط متخصصین آزمایش شده تا مانند اکسیری کمیاب،جان دوباره ای به گیاه دهد.

قرص-کودهای-گیاهان-آپارتمانی-و-رازهای-آن

اکسیر حیات بخش گیاه ؟

قرص کودها اکسیر حیات بخش گیاه هستند. زیرا دقیقا همان ترکیبات و مواد مغذی را دارند که گیاهتان نیاز دارد ،نه بیشتر و نه کمتر .با ما همراه باشید تا با ترکیبات این معجزه گر ها آشنا شویم.
به طور کلی گیاهان به دو دسته مواد مغذایی نیاز دارند : عناصر پرمصرف (ماکرو) و عناصر کم مصرف(میکرو)
همانطور که از اسم این عناصر مشخص است ،گیاه برای رشد مطللوب خود به برخی از مواد غذایی بیشتر نیازمند است

مثل نیتروژن(N)،فسفر(P)،پتاسیم(K) که مهمترین عناصر ماکرو یا پرمصرف گیاهان است.برخی عناصر غذایی هم هستند که برای رشد گیاه ضروری می باشد اما به مقدار کم که به انها عناصر کم مصرف میگویند.برای آشنا شدن بیشتر با عناصر میکرو پیشنهاد میکنم مقاله زیر را مطالعه فرمایید:
عناصر میکرو یا کم مصرف

ترکیبات و عناصر کودهای قرصی

ترکیبات متعددی در قرص کودها وجود دارند که به مهمترین آنها میپردازیم:

نیتروژن:

گاز نیتروژن (N۲)، تقریباً ۸۰٪ از جو را تشکیل می‌دهد. اما این گاز به طور مستقیم توسط گیاهان قابل استفاده نیست و گیاهان باید در طی چرخه نیتروژن ، آن را به شکل قابل مصرف خود تبدیل کنند.بدون شک مقدار نیتروژن مورد نیاز گیاه بسته به گونه گیاهی ، مرحله رشد و اندام مورد نظر متفاوت است. اما معمولا بین ۲ تا ۵ درصد وزن خشک است.
اولین علامت کمبود نیتروژن گیاه از برگ های مسن آن مشخص می شود و انها را زرد و پژمرده میکند.

نیترژون یکی از مهمترین عناصر محرک رشد مطلوب گیاهی است .این ترکیب در گلدهی، میوه دهی و جلوگیری از ریزش زودهنگام برگ گیاهان نقش بسیار مهمی دارد .مقدار کافی ار آن برای گیاه موجب افزایش رشد ریشه و ساقه و تولید برگ هایی با رنگ سبز تیره میشود.

فسفر:

مهمترین ویژگی گیاهان ،فتوسنتز است که در آن گیاهان با استفاده از انرژی نوری خورشید در حضور کلروفیل، از ترکیب دی اکسید کربن و آب قندهای ساده تولید می کنند.جالب است بدانید که فسفر یکی از عناصر کلیدی برای فتوسنتز می باشد.گیاهی که با کمبود فسفر مواجه شود.برگ های آن کوچک و نازک میشود و رشد خود را به حداقل می رساند.
پتاسیم:
کمبود پتاسیم، یک تنش غیرزنده برای گیاه به حساب می‌آید که کاهش شدید رشد و عملکرد در گیاه را به همراه دارد. علائم کمبود پتاسیم به صورت زردی رگبرگ‌¬ها، تشکیل لکه¬‌های بنفش در سطح زیرین برگ‌¬ها، ، کاهش تولید میوه و رشد دانه¬‌ها، قهوه ای شدن لبه ی برگ ها مشاهده می شود.اگر تمایل دارید که با نقش پتاسیم بیشتر آشنا شوید پیشنهاد میکنم مقاله پتاسیم برای گیاه را مطالعه کنید.

ریزمغذی ها :

ریزمغذی ها سلامت گیاهان را را افزایش می دهند و آنها را در مقابل عوامل بیماری زا مقاوم تر می کند.آهن ،روی ؛منگنز،بور از انواع ریزمغذی ها هستند.برای مثال یکی از عناصر کلیدی برای ساخت کلروفیل در گیاهان،آهن می باشد. روی سرعت سوخت و ساز گیاه را سرعت می بخشد.یا گوگرد بخشی از ترکیب آنزیم ها و پروتئین ها در گیاه است و در عملکردهای متابولیکی گیاه نقش مهمی دارد.

اسید هیومیک(جادوی سیاه گیاهی)

اسید هیومیک اسید یک اسم کلی است که به ترکیب پیچیده‌ای از اسیدهای متفاوت قابل حل در محلول آلکالین گفته می‌شود. این اسیدها به طور طبیعی در چرخه حیات در خاک، اقیانوس و رودها وجود دارند.وقتی گیاهان و حیوانات می‌میرند، مولکول‌های آن‌ها برای استفاده سایر ارگانیسم‌ها در خاک باقی می‌مانند. باکتری، قارچ، پروتوزوئید، کرم‌های خاکی و حتی حشرات بقایای تازه را مصرف می‌کنند.
بعد از مدت زمان زیادی وقتی ماده در حال تجزیه، توسط چرخه‌های مختلف خورده شد و تغییر شکل یافت، یک ماده مقاوم به تجزیه باقی می‌ماند که «هیوموس» یا گیاخاک نامیده می‌شود (این فرایند هیوموسی شدن نامیده می‌شود).

اجزا هیوموس

هیوموس از سه جزء تشکیل می‌شود: اسید هیومیک، اسید فولویک و هیومین. هیومین و اسید فولویک‌ها به دلیل نقشی که در ساختار خاک و انتقال مواد مغذی بین خاک و گیاه دارند، برای محیط‌های خاک سالم بسیار باارزش هستند.

خواص اسید هیومیک

از ویژگی های اساسی آنها برای گیاهان میتوان به بالا بردن سطح ویتامین‌ها در خاک،جلوگیری از فرسایش خاک،بالا بردن میزان جذب نیتروژن،کاهش میزان مواد سمی موجود در خاک،افزایش جذب نور خورشید توسط گیاه،جلوگیری از وقوع واکنش‌های شیمیایی مضر در خاک اشاره کرد.
در این خصوص یک مقاله مفصل نیز راحع به اسید هیومیک و ویژگی های بینظیر آن داریم که از لینک زیر میتوانید این مقاله را مطالعه کنید:اسید هیومیک و نقش های آن

قارچ تریکودرما

احتمالا تعجب کردید که نام یک قارچ را نیز جز ترکیبات قرص کودهای گیاهان آپارتمانی برند واگرو مشاهده کردید.

عجیب تر این است که متوجه بشوید که این قارچ گیاه را از حمله هر قارچ دیگری محاقظت می کند و مانع از ابتلای گیاهان آپارتمانی به بیماریهای قارچی میشود.به همین خاطر توصیه میشود پس از مصرف تریکودرما به مدت 5-4 روز از قارچ کش شیمیایی استفاده نکنید.این قارچ خواص ویژه ی دیگری هم نیز دارد مانند نرم کردن خاک،افزایش آزادسازی انواع هورمون‌های رشد آنزیم‌های پروتئولیتیک که به سلامت گیاه بسیار کمک میکنند.

رازهای حیات بخش قرص کودهای آپارتمانی برند واگرو

قرص کودهای آپارتمانی برای انواع گیاهان اختصاصی می باشد. به عبارتی شرکت ساتراپ پس از ساعت ها مطالعه و آزمایش توسط متخصصین این مجموعه، به فرمالاسیون منحصر به فردی با توجه به نیازهای هر گیاه دست یافته است.شما با استفاده از این قرص کودها بدون نیاز به هیچ کود و یا خاک دیگری ،تمام نیازهای تغذیه ای متناسب با گیاه خانگی خود را رفع می کنید.
ویژگی دیگر متمایزکننده ،آهسته رهش بودن آنهاست یعنی به مرور زمان و به آرامی ،این قرص کودها موادغذایی را برای گیاهان فراهم میکنند زیرا طی آزمایشات و تحقیقات ،در صورتی که یک کود همه ی مواد غذایی را به سرعت برای گیاه فراهم کند،گیاه را در معرض پژمرده شدن و خرابی بیشتر قرار میدهد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *