9 مشکلات رایج گیاهان آپارتمانی چیست؟با راهکار

از مشکلات رایج گیاهان آپارتمانی این است که بعد از مدتی تحت تاثیر عوامل مختلف به‌طور ناگهانی برگ‌هایشان شروع به زرد شدن، ریزش یا پژمرده شدن می‌کند؛ کم‌کم این موجودات زیبا و دوست داشتنی جلوه و زیبایی خودشان را از دست داده و جلوی چشم ما از بین می‌روند؛ بدتر از همه اینکه ما نیز نمی‌دانیم چه اتفاقی برای آن‌ها رخ داده و ناچار به تماشای آن‌ها خواهیم بود.
مشخصا این اتفاقات بدون دلیل و به صورت اتفاقی رخ نمی‌دهد و چنین مواردی وقتی رخ می‌دهند نشان از این دارند که گیاه شما به مراقبت و رسیدگی بیشتری نیاز دارد؛ در اصل اتفاقات یاد شده زبان گیاهان است و گیاهان از طریق نشان دادن این موارد به شما می‌گویند چه چیزی نیاز دارند یا از چه چیزی رنج می‌برند. در چنین شرایطی تنها کاری که شما باید بکنید یاد گرفتن زبان مخصوص آن‌هاست تا بتوانید با گیاه خود ارتباط برقرار کنید و نیازهای او را برطرف کنید.

مشکلات رایج گیاهان آپارتمانی چیست؟با راهکار؟

1.قهوه ای شدن برگ گیاهان آپارتمانی

قهوه ای شدن برگ گیاهان جزء بیماری های بسیار پرتکرار است که تنها با بی توجه به گیاه رعایت نکردن چند نکته ممکن است گیاه به این بیماری دچار شود.

مهمترین علل قهوه ای شدن برگ گیاهان عبارتند از

آبیاری نامناسب

آبیاری مناسب برای یک گیاه به این معنی نیست که مثلا هر سه شنبه ساعت 9 صبح باید به گیاه آب بدهید؛ آبدهی به گیاه باید زمانی باشد که واقعا به آن نیاز دارد. همچنین اینکه گیاه شما طاقت کم آبی را دارد به این معنی نیست که می‌توانید هفته‌ها آن را بدون آب بگذارید و ناگهان آن را به حجم زیادی آب غافلگیر کنید، چراکه به این شکل نیز در واقع شما آبیاری نامناسب انجام داده‌اید و گیاهتان را در معرض نابودی!

مقاوم بودن گیاه به بی‌آبی در اصل به این معناست که اگر تایم آبیاری گیاهتان چند ساعت یا یک روز عقب افتاد و فراموش کردید، گیاهاتان نابود نمی‌شود. ضمن اینکه به اندازه آب دادن به گیاه نیاز جز ارکان آبیاری درست است. بنابراین موقع آبیاری گیاه خود، هم در زمان مناسب و هم به‌اندازه به آن آب بدهید.

در زمان آبیاری به یاد داشته باشید که آب اضافی باید از زیر گلدان خارج می‌شود. این به آن معنی است که اولا گیاه در آب غوطه ور نمی‌شود و دوما آب به تمام خاک رسیده و فقط قسمت بالایی آن خیس نشده است. ضمن اینکه این موضوع خبر از زهکشی مناسب خاک گلدان‌تان نیز می‌دهد.

رطوبت کم

از آنجا که بسیاری از گیاهان بومی مناطق گرمسیری هستند و نیاز به هوایی مرطوب دارند، لازم است اگر هوای خانه شما خشک است، آن را با ترفندهای مختلف به هوایی مرطوب و باب میل گیاهان خود تبدیل کنید. بنابراین تحقیق کنید و اگر گیاهاتان جز دسته گیاهان نیازمند به رطوبت است، با ترفند‌هایی که در مطلب روش های موثر برای افزایش رطوبت گیاهان آپارتمانی برایتان توضیح داده‌ایم رطوبت مورد نیاز آن‌ها را تامین کنید.

تجمع نمک

این مشکلات رایج گیاهان معمولا به‌خاطر کوددهی زیاد یا استفاده زیاد از آب شهری رخ داده و باعث تشکیل نمک در خاک گیاه می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است کوددهی را به‌صورت حساب شده انجام دهید و تا جای ممکن از آب مقطر یا آبی استفاده کنید که یک شبانه روز استراحت کرده باشد و کلر و املاح آن ته نشین شده باشد. البته می‌توانید از آب جوشانده سرد شده نیز استفاده کنید که یک انتخاب عالی برای آبیاری گیاهان به‌شمار می‌رود.
افزون‌بر آب که باید استاندارد باشد، برای خلاصی از شر نمک جمع شده در خاک می‌توانید گلدان را به سینک یا حیاط منتقل کنید و خاک آن را برای چند دقیقه در زیر جریان آب بشویید و اجازه دهید جریان آب از زیر گلدان خارج شود.

 

2.از مشکلات رایج گیاهان : نازک شدن و رشد علفی گیاهان

اگر رشد گیاه آپارتمانی به صورت کم و نازک بود احتمالا در نگهداری این گیاه، کم کاری کرده‌اید که ابتدا بهتر است با دلیل این مشکلات گیاهان آپارتمانی آشنا شوید و سپس برای درمان آن به فکر چاره باشید.

مهمترین علت نازک شدن و رشد علفی گیاهان:عدم کوددهی مناسب به گیاهان و نورکم

3. زرد شدن گیاهان آپارتمانی

زرد شدن یکی از مشکلات رایج گیاهان است که بیشتر افرادی که گیاه آپارتمانی دارند با این مشکل دسته و پنجه نرم می‌کنند. به همین دلیل خوب است با علت این بیماری و روش های در آن آشنا شوید.

علت زرد شدن گیاهان آپارتمانی: آبیاری بیش از اندازه یا رطوبت کم

درمان زرد شدن گیاهان آپارتمانی

شایع ترین علت بروز این اتفاق آبیاری نامناسب و بیش از اندازه است. به همین دلیل بهتر است میزان آبیاری گیاه را بررسی کنید تا تهدیدی برای گیاه وجود نداشته باشد.

زرد شدن برگ‌ها

اگر تنها یک یا دو برگ از گیاه شما زرد شده است نباید نگران باشید این جز مشکلات گیاهان خانگی به‌شمار نرفته و یک اتفاق عادی و پروسه طبیعی زندگی گیاه است؛ در این شرایط فقط کافی است برگ‌های زرد را از روی گیاه جدا کنید، اما درغیراینصورت اگر تعداد برگ‌های زرد زیاد باشند می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل بزرگتر یعنی آبیاری بیش از حد باشد.
آبیاری زیاد می‌تواند باعث مرگ گیاه شود البته نه به اندازه آبیاری کم، بیشتر گیاهان دوست ندارند در خاکی بیش از حد خیس زندگی کنند زیرا باعث پوسیدن ریشه‌های آن‌ها می‌شود و آن‌ها را مستعد به بیمار شدن می‌کند. هر گیاهی نیاز مخصوص به خود را دارد اما معمولا زمانی که دو الی سه سانت بالایی خاک گیاه خشک شد زمان آبیاری به گیاه است.
یکی دیگر از دلایل زرد شدن برگ‌های گیاه عدم دریافت نور کافی است. برگ‌ها برای حفظ کلروفیل و سبز ماندن نیاز به نور خورشید دارند و در صورتی که نور کافی را دریافت نکنند، در طول زمان رنگ سبز خود را از دست می‌دهند. این مشکل مخصوصا در گیاهان متراکمی که همیشه یک سمت‌شان به آفتاب است واضح‌تر مشاهده می‌شود و برگ‌های سمت دیگر رو به زردی می‌روند.

راهکار:

اگر گیاه فقط یک یا دو برگ زرد دارد به احتمال زیاد جدی نیست، فقط آن‌ها را از هر کنید و گیاهتان باید خوب پیش برود. با این وجود، مقدار زیاد برگ‌های زرد می‌تواند نشانه‌ی مشکل بزرگتری باشد. آبیاری بیش از اندازه به همان میزان کم‌آبی می‌تواند گلهای آپارتمانی را از بین ببرد (اگر بیشتر از آن میزان نباشد). بیشتر گیاهان نباید در آب غوطه‌ور باشند، زیرا این امر موجب پوسیدگی ریشه می‌شود و آن‌ها را به بیماری حساس‌تر می‌کند. اگرچه نیازهای دقیق گیاهان متفاوت است، اما یک قانون کلی این است که وقتی سطح خاک تقریبا ۱٫۵ تا ۲٫۵ سانتی‌متر احساس خشکی دارد آن را آبیاری کنید.

برگ‌های زرد ممکن است نشانه‌ی کمبود نور هم باشد. سعی کنید گیاه را به قسمت روشن‌تری از خانه منتقل کنید.

4. شل و افتادگی برگ ها

یکی دیگر از مشکلات رایج گیاهان ، شل و افتادگی برگ هاست.

علت اصلی بروز این بیماری نگهداری نادرست و خلاف نیاز های گیاه است. برای اینکه بتوانید گیاه مورد نظر را سالم و سرحال نگه‌دارید، باید نکات مهم و ضروری نگهداری را رعایت کنید.

علت شل و افتادگی برگ ها:کددهی نامناسب- آبیاری بیش از اندازه-وجود آفت و بیماری

درمان شل و افتادگی برگ ها

برای درمان این مشکل بهتر است ابتدا گیاه را از تماس با نور خورشید دور نگه دارید، سپس آبیاری و خاک گیاه را بررسی کنید. اگر خاک بیش از اندازه خیس بود می‌توانید آن را تعویض کنید. همچنین زهکشی خاک و گلدان را نیز بررسی کنید.

5. لکه هایی روی برگ گیاهان

یکی دیگر از مشکلات رایج گیاهان، لکه هایی روی برگ ها است. هر یک از لکه ها دلیلی مختص به خود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم.

علت لکه روی برگ ها

  • لکه هایی با نقاط روشن و قهوه ایکم آبی
  • لکه های نرم و قهوه ای: پر آبی
  • لکه سفید یا کاهی رنگ: آبیاری با آب سرد + پاشیدن آب به برگ ها + حمله آفت + نور زیاد
  • لکه مرطوب و شکننده: وجود آفت

علائم لکه خود را با مواردی که نام بردیم مطابقت دهید تا مشکل گیاه شما مشخص شود.

6. پیچ خوردگی برگ ها

این بیماری گیاه با رعایت چند نکته و نگهداری درست درمان می‌شود.

علت بیماری پیچ خوردگی

آبیاری زیاد دمای بسیار سرد
گرمای زیاد آفت یا شته

درمان بیماری پیچ خوردگی برگ

آبیاری بیش از اندازه، هوای بسیار سرد یا گرم می‌تواند باعث بروز این اتفاق باشد. اما یکی از شایع ترین دلیل بروز این بیماری، آفت یا شته است که برای درمان بهتر است ابتدا گلدان گیاه را از باقی گیاهان جدا کنید.

7. پژمردگی برگ های گیاهان

پژمردگی گیاهان، عاملی بسیار آزار دهنده است که عواقب بسیار بدی ممکن است داشته باشد.

علت پژمردگی گیاهان: عدم زهکشی مناسب- خشکی خاک-خشکی هوا

8. ریزش برگ ها

اگر ریزش برگ در فصل سرد سال به صورت ۲ الی چند برگ باشد طبیعی است اما اگر ریزش به صورت مداوم ادامه داشته باشد، خطرناک است که باید برای مقابله با آن اقدام کنید.

علت ریزش برگ ها: آبیاری  بسیار زیاد یا کم- عدم نور کافی- نوسانات دمایی

هفت عامل که باعث مرگ گیاهان می‌شوند!

خشکی خاک پژمردگی برگ  و سپس مرگ
آبیاری زیاد در فصل زمستان با آبیاری زیاد ابتدا ریزش برگ پیدا می‌کند
زرد می شود و سپس مرگ
نور زیاد خشکی بیش از اندازه ریشه و سپس مرگ
نور بسیار کم ضعیف شدن، کم رنگ شدن برگ ها
خشکی هوا بی حالی و رشد آهسته گیاهان و سپس مرگ گیاه
شب های سرد آسیب جدی به نحوه رشد گیاه وارد می‌شود.

 

روش نگهداری گیاهان آپارتمانی

 9.کپک زدن

این مشکل از مشکلات رایج گیاهان خانگی که نام درست آن سفیدک سطحی است یک بیماری قارچی بوده و گیاهان زیادی را آلوده می‌کند. این قارچ در شرایطی ایجاد می‌شود که نور کم باشد، برگ‌ها خشک شده باشند و رطوبت بالا باشد.
در ابتدای امر این مشکل به شکل یک گرد و غبار سفید رنگ روی گیاه شما ظاهر می‌شود و سپس خود را به‌صورت لکه‌های سفید رنگی نشان می‌دهد که برگ را از بین می‌برد. عوامل ایجاد سفیدک سطحی می‌توانند از طریق باد به سایر گیاهان سرایت کنند، بنابراین بهتر است گیاه مبتلا شده را به‌سرعت قرنطینه کنید تا عوامل انتقال بیماری به سایر گیاهان شما منتقل نشوند.
برای برطرف کردن این مشکلات رایج گیاهان باید تمام برگ‌های آلوده شده را از گیاه جدا کنید، آن را به محیطی با تهویه هوای بهتر و رطوبت کمتر منتقل کنید و سپس گیاه را با قارچ‌کش‌های صنعتی درمان کنید.

.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *